Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε το φίλτρο σωματιδίων DPF με κατάλληλα προϊόντα ακριβώς για αυτό το σκοπό.

Η οδηγική συμπεριφορά της πόλης σταμάτα-ξεκίνα εμποδίζει το μοριακό φίλτρο να θερμανθεί όσο χρειάζεται για να κάψει τα μόρια κάπνας που συγκεντρώνονται στο φίλτρο. Για να καούν τα μόρια επιτυχώς χρειάζονται 550 °C βαθμοί κελσίου, κάτι που σπάνια επιτυγχάνεται μέσα στην πόλη κατά τη φυσιολογική λειτουργία του οχήματος.

Η υπερβολική συγκέντρωση μορίων προκαλεί το σχηματισμό κάπνας στο φίλτρο με αποτέλεσμα τη φραγή του, κάτι που οδηγεί στην απώλεια ισχύος και αύξηση κατανάλωσης καυσίμου. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε βλάβη του οχήματος.

Πως θα καταλάβετε αν έχει πρόβλημα και θέλει καθάρισμα το μοριακό φίλτρο; Θα σας εμφανιστεί ένδειξη βλάβης από το σύστημα OBD, το προειδοποιητικό λαμπάκι. Και να μην ανάψει όμως το λαμπάκι, καλό είναι να κάνετε τακτική συντήρηση, καθαρίζοντας το φίλτρο DPF με κάποιο χημικό καθαριστικό.

Η λύση είναι απλή και και σχετικά ανέξοδη αν δώσετε σημασία και δεν το παραμελήσετε. Με ένα καθαριστικό DPF γίνεται ανάπλαση του φίλτρου σωματιδίων και αποτροπή φραξίματος των κυψελών, ιδιαίτερα για οχήματα που διανύουν μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη.

Για εσάς που διαβάζετε το άρθρο σας δίνουμε 7 τοις εκατό έξτρα έκπτωση αν πάρετε δύο ίδια καθαριστικά και δώρο ένα αρωματικό αυτοκινήτου αξίας 3 ευρώ με κάθε παραγγελία σας χρησιμοποιώντας το εκπτωτικό κουπόνι DPFCLEAN.

+ +